Sayfa Uzantısının Seo ve Google Etkisi

 Sayfa uzantı yapısı, SEO emek vermesi için sitelerin en oldukça merak etmiş olduğu ve hangisinin daha doğru olduğu konulardan birisidir. Sitelerin sayfa uzantısı olarak .html , .php yada bunlardan hiçbirini kullanmaması seçeneklerini ele alarak hangisinin daha yararlı bulunduğunu belirtelim.

Sayfa uzantısı olarak birçok forum ve sitede .html önerilmektedir. Bunun sebebi olarak da, sitenin statik bir yapıda gösterilmesi Google gözünde daha kıymetli olduğu vurgulanmaktadır. Aslına bakarsak bu informasyon uzun süredir doğru sanılarak pek oldukça site tarafınca uygulansa da, işin aslı bu şekilde değildir.

Site url adresi karakter sayısı olarak ne kadar kısa olursa o denli hatırda kalıcı olur, bununla beraber SEO açısından da o denli değerlidir. Dolayısıyla gösterilen yazılarda yazı başlıkları ne kadar uzun olursa olsun, yazıların urlsi daima kısa ve öz tutulmalıdır. Yazı urllerine son ekler de dahildir.

Bir yazının .html ile bitmesi fazladan 4 karakter daha uzun olmasına sebep olacak dolayısıyla SEO açısından daha zayıf bir konuma gelecektir. Bir site hangi kodlama diliyle yazılmış olursa olsun .htaccess dosyası ile uzantısı değiştirilebilir. Google bunu bilmiş olduğu için sitelerin html yada php uzantısını dikkate almamaktadır. Bu sebeple, sitelerde .html kullanmamız bir tek kendimizi kandırmaktır. SEO açısından hiçbir yararı olmadığı şeklinde urlnin uzun tutulmasını sağlayarak SEO açısından sitenin kalite puanını düşürmektedir.

seohocasi.com üstünde de 8 ay ilkin kurulurken .html yapısıyla kuruldu, sadece bu zamana kadar ki edinim ve incelemelerim sonrasında doğru olmadığını anlayarak bu makaleyi sizlerle paylaşmaktayım. .html yapısını site üstünde de değiştirmiş bulunuyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Javascript Kütüphanesi Nedir?

Neden Web Sitesi Sahibi Olmalıyız?

Yanlış SEO Çalışmaları Nedeniyle Ceza Almayın! Google Penalty Nedir?