WordPress Site Hızlandırma Eklentileri ve Teknikleri

 Tüm webmasterların ve yazılım geliştiricilerin aynı acıyı çektiğini oldukca iyi biliyoruz: WordPress sitelerin açılış hızı. Peki bu acıyı dindirmek yada azaltmak için neler yapmalıyız?

WordPress bildiğimiz benzer biçimde eklenti dünyasından oluşmaktadır ve bizim de kullanmamız ihtiyaç duyulan eklentiler bulunmaktadır. Fakat genel anlamda kodlara direkt müdahale etmediğimizden ve sıkıştırma işlemlerini yapmadığımızdan kaynaklanıyor ki WordPress web sitelerimiz oldukca yavaş açılıyor ve işlemleri hantal bir halde yapıyor. Diffea olarak, WordPress sitenizin hızını iyileştirebilmeniz adına kullandığımız bir kaç eklentiyi sizinle paylaşmak istiyoruz;

Autoptimize

Web sitenizdeki JavaScript, CSS ve HTML kodlarını minimize etmek, ihtiyacınız olmayan kodları optimize etmesi için bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Ek olarak önbellekleme (Cache) işlemlerini de sağlayabilirsiniz. * Kullandığımız birçok temada öteki pluginlerden daha etkili bulunduğunu gördük.

ShortPixel Image Optimizer

Bu eklentiyi web sitenizde yer edinen fotoğrafları, görselleri küçültmek ve sıkıştırmak için kullanabilirsiniz. Fakat öncesinde tüm görsellerin boyutlarını manuel olarak düşürerek WordPress web sitenize yüklemelisiniz. Sonrasında bu eklentiyi yükleyerek tüm görsellerin tek tek sıkıştırılmasını sağlayabilirsiniz.

İlk kayıt olduğunuzda 1.000 + 150 tane görsel için size parasız sıkıştırma imkanı sağlıyor. Sonrasında ise aylık yalnız $4,99’a 7.500 tane görseli optimize edebilirsiniz. Eklentiyi değişik web sitelerinizde de bu sayıyı aşmayacak şekilde kullanabilirsiniz.

Optimize Database after Deleting Revisions

Veritabanınızdaki eski gözden geçirme içeriklerini temizler ve kayıt altına alınmış kullanılmayan, gereksiz tüm veritabanındaki alanları optimize eder. Daha süratli bir WordPress deneyimi sunmanız adına destek olan yararlı bir eklentidir.

Süratli bir WordPress deneyimi için tavsiyeler;

  • Daha ilkin kullandığınız ve artık işinize yaramayan, kullanmadığınız tüm eklentileri silin.
  • Ana sayfada gereksiz ve oldukca data vermekten kaçının.
  • Görsel kullanımını azaltın ve kullandığınız görsellerin standardını bozmadan, boyutlarını düşürün.
  • Tema seçimi yaparken elinizden geldiği kadar mütevazi ve daha azca kod yapısı olan temalar seçmeye çalışın.
  • Bir WordPress yada web tasarım uzmanına danışın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Javascript Kütüphanesi Nedir?

Neden Web Sitesi Sahibi Olmalıyız?

Yanlış SEO Çalışmaları Nedeniyle Ceza Almayın! Google Penalty Nedir?